maandag 24 september 2007

Een liefdevolle dag in Bolivia


21 september, de dag van liefde, voorjaar en het bloeien van alle bloemen in Bolivia. Deze dag staat als symbool voor een geheel nieuw begin voor alle bloemen en bomen die vruchten kunnen dragen. Het oude is voorbij en het nieuwe is bereid om zijn mooiste uitzicht aan de wereld te onthullen.

Hetzelfde geldt voor ons. Na een zeer pijnlijke afscheid door ongewenste omstandigheden: het feit dat ik alleen naar Nederland na een korte reis naar Boliva terug moest. De bedoeling was om samen terug te gaan en in Nederland een nieuwe leven beginnen. Omdat de visum van mijn Boliviaanse geliefde op een onterechte wijze afgewezen werd, waren wij ´doomed´ om nog drie maanden uit elkaar te zijn.

Echter zijn wij nogmaals, eerder dan verwacht samen, in Bolivia. God is met ons trouw geweest en geheel onverwacht, heeft Hij voor mij een deur tussen Nederland en Bolivia geopend. Ik had alle hoop opgegeven om mijn geliefde op zo´n symbolische dag voor allebei te zien, enerzijds omdat ik zo veel afspraken in Nederland had staan en anderzijds omdat een betaalbare ticket niet zomaar op korte termijn te verkrijgen valt.

Wonderbaarlijk genoeg, heeft God zich sterker dan de omstandigheden bewezen. Binnen een termijn van 5 dagen, was een zeer goedkope ticket naar Bolivia beschikbaar! De prijs was 500.- Euro tegen een normale tarief van boven de 800.- Euro! Het was een een absolute wonder...
Mijn oude ticket naar Bolivia , over drie maanden, mocht vervallen. Nu, Stella en ik zijn aan een geheel nieuw begin toe.

Wij mochten niet alleen van elkaar op liefdedag genieten maar sterker nog, was het onze eerste huwelijksjaar!!! Het feit dat we samen op deze dag mochten zijn heeft ons alle vertrouwen, hoop en genot in liefde teruggebracht. Wij prijzen God ervoor. Hij is Groot!

Nu, ondanks alle moelijkheden dat wij in onze land van herkomst tegemoet kunnen komen, hopen wij een leven vol van liefde, vreugde en uitdagingen teweeg te brengen. Wij hebben een nieuwe kans om samen, de wereld te openbaren waar ware liefde voor staat.

Wij mogen met alle vertrouwen aangeven dat er geen muren tegen ware liefde kunnen blijven staan. Laat staan dat geen regering, persoon of wie dan ook, een door de Heer getrouwde stel uit elkaar scheiden mag. Onderstaande tekst is het bewijs ervan:

¨5 Een man zal zijn vader en moeder verlaten om te trouwen. Hij en zijn vrouw zijn dan aan elkaar verbonden. 6 Zij zijn één. Niet langer twee, maar één. En geen mens mag scheiden wat God heeft samengebracht."

Mattheüs 19:5,6

Nu het verleden voorbij is en wij een belovend toekomst tegenmoet gaan, willen wij jullie met ons mee laten gaan naar een leven volle inspanningen, uitdagingen en vooral, liefde. Wij hopen veel vruchten samen te dragen en net zoals de bloemen in de velden, de landschap om ons heen op te knappen en levendiger maken. Wees welkom naar deze geheel nieuwe avontuur! :-)




Wij wensen jullie het allerbeste en Gods zegens!
David en Stella.